Boek Kunst met een verhaal

Marleen Hansen, Kunst met een verhaal
ISBN: 978-90-822809-0-6, in eigen beheer uitgegeven. Hardcover, 25,5x25,5 cm. 99 pagina’s full color.
Prijs € 22,50.

Hartverwarmende terugblik

(tekst Willem van den Heuvel)

In dit boek , Marleen Hansen “kunst met een verhaal “presenteert kunstenares Marleen Hansen de wereld haar recente werk, het kostbare resultaat van langdurige inspanning, opgebouwd in een vacuüm van tijd en eindeloze zelfopoffering.
Haar inspiratie vormt een resultante van haar onmiskenbare talent en bruisend enthousiasme: ze laat zich volledig opslokken door haar intuïtie, verkeert op zulke creatieve momenten op haar eigen planeet. Mogen we die Marleen’s Omniversum noemen? Eenzaam wentelend om haar eigen as, in de schaduw van de komeet Ars Nova.

En nu zij haar eigen assortiment aan kleur en schittering volledig opgebouwd heeft, blijkt de respons vanuit “de markt” een onmisbaar detail, de stem van het bevoorrechte volk. Marleen sprak met niet minder dan 19 begenadigden, sterk genoeg om hun visie neer te leggen op het marmeren altaar van nuchtere beschouwing en diep doorvoelde emotie.

Niet verwonderlijk dat die geestgenoten haar verrasten met nieuwe inzichten, nieuwe titels, adembenemende vergezichten. Terugblikkend durft Marleen ze cadeautjes te noemen, tintelend samenspel tussen beeld en perceptie. Ontsproten aan de diepste roerselen die haar eigen talent voortdurend opgeroepen heeft.

Laten we dit schuimende proces samenvatten onder de blijdschap van de presentatie van dit nieuwe boek Marleen, dat - in de onafgebroken rij van boeken over kunst - een prestigieus hoogtepunt vertegenwoordigt.

Zie zelf hoe u onder dit bonte lint van adembenemende vlinders uw favoriet ontdekt. En durf te zuchten: wellicht is één van hen ook voor u bereikbaar!

Onderstaande mensen schreven mee over/bij een werk of over Marleen.
Ieder op geheel eigen wijze:

- Maria van der Hoeven (voormalig minister van cultuur)
- Monique De Boer-Beerta, burgemeester van Roerdalen
- Willem van den Heuvel (Scripto)
- Peter Widdershoven (galerie 3G)
- Loes Claessen, Patricia Coors, Carmen Cremers, Jos Rosenboom, Jan Maas, Julia van Bohemen, Claudia Gerards, Coby Lange, Wim van Grinsven, Charles Lemaire, Ingrid Schouten-Minten, Jos Meeuws, Esther van der Werf, Yvonne Hensgens, Sylvia Beugelsdijk-Franssen

 

 

 

 

Kunst met een verhaal
Tweede boek

Verberg tekst Toon tekst
Marleen Hansen