Kunsthuisjes

 

Het Molenplein met z'n kunsthuisjes is dagelijks vrij toegankelijk!

De panelen zijn geschikt voor buiten.

Van een origineel werk van de exposant/kunstenaar wordt een hoogwaardige afbeelding geprint op di-bond, geschikt voor buiten/tuin maar ook voor binnen.

 

alle info via MarleenHansen tel. + 31 62 28 71 194

 

Mei 2023: Nieuw werk op het Molenplein:

Ruud Snijders, vormgever van communicatie, woonachtig in Montfort exposeert met een heel toepasselijk werk in een van de kunsthuisjes. Let op kleur! 

 

Dit werk is van Sandra Klein uit Duitsland (02435/654650) is met was geschilderd en Dietmar Herlan heeft de tekeningen in dit kunstwerk gemaakt.  Twee kunstenaars = 1 kunstwerk.

Deze 2 hebben elkaar een paar jaar geleden leren kennen en maken sindsdien samen kunstwerken en er verscheen een kinderboek: "Harry wills wissen".

Meer info op www.lebensfreude-kreativ.de 

Instagram: artbydytmar

 

Leerlingen van Connect college Echt maakten in opdracht van tekenleraar Pascal Cuijpers een schilderij over "de schreeuw"  van Edvard Munch.

 

Aan de basis van deze 2 werken staat het beroemde schilderij "De Schreeuw" van Edvard Munch uit 1893. Nadat er voorafgaand aan de opdracht kort iets wordt verteld over het oorspronkelijke schilderij en de leerlingen het schilderij hebben geanalyseerd, gaan ze het schilderij in grote lijnen schetsmatig natekenen op stevig tekenpapier. Hierbij kijken ze goed naar het originele werk en nemen ze de elementen over die van belang zijn, zoals de brug, de schimmen op de achtergrond, het water, de lucht en het eilandje/rots. Vervolgens gaan ze een nieuwe "schreeuwer" bedenken, die voor op de brug wordt afgebeeld, net als op het originele schilderij. Dit mag een fantasiefiguur zijn of een bestaand strip- of animatiefiguur.

Nadat de schets klaar is, gaan de leerlingen alles schilderen met waterverf en mogen ze alles schilderen in kleuren naar eigen keuze. Hierbij schilderen ze niet alleen de vlakken in met een kleur maar letten ook op de afwerking zoals dit ook in het schildeirij van Munch te zien is: met heldere, krachtige en enigszins kronkelende lijnen die het geheel een wat ruwer uiterlijk geven.

Als afwerking gaan de leerlingen met kleurpotlood details aanbrengen. 

De opdracht zorgt ervoor dat de leerlingen in contact komen met een bekende kunstenaar, goed leren kijken naar hoe een werk is opgebouwd. Tevens prikkeling van fantasie en creativiteit.

 

  

Marleen Hansen, kunstschilder

eigenaar van atelier.galerie TriVidha

initiator/beheerder kunstplein

www.marleenhansen.nl

 

Titel van dit werk "Caring" 

 

Marleen Hansen,  Titel van dit werk "Herinnering

 

 

 

 

Ben jij geintereesseerd in een van de werken vraag dan naar de mogelijkheden, de meeste werken zijn te koop.

 

Of wil jij zelf exposeren in een van de kunsthuisjes?

Het tot een kunstplein omgebouwde Molenplein in St. Odiliënberg nodigt voorbijgangers meer dan ooit uit tot een bezoek, rustpauze, momenten van kunstzinnige stilte en verwondering.

Ben jij kunstenaar en wil je met je eigen werk bijdragen aan deze kunstzinnige sfeer? Exposeer dan voor een periode van 3 maanden je favoriete of meest uitzonderlijke kunstwerk in een van de 3 kunsthuisjes op het Kunstplein.

Samen met Ruud Snijders, fotograaf en vormgever, zorg ik voor een optimale lay-out die geschikt is voor een print op di-bond ter grootte van 1.30x1.30 cm. 

Voor alle info bel of mail:  MarleenHansen. info@marleenhansen.nl  tel. 0031622871194

 

 

  

 

 

Kunst met een verhaal
Tweede boek

Verberg tekst Toon tekst
Marleen Hansen