Kunsthuisjes

 

Het Molenplein met z'n kunsthuisjes is dagelijks vrij toegankelijk!

De panelen zijn geschikt voor buiten.

Van een origineel werk van de exposant/kunstenaar wordt een hoogwaardige afbeelding geprint op di-bond, geschikt voor buiten.

Twee ijzeren kunstwerken op het plein zijn van Sjaak Hartjes uit Montfort.

Op dit moment staat er een vlinderboom en een adelaar.

alle info via MarleenHansen tel. + 31 62 28 71 194

 

- Binnenkort is er werk te zien van studenten van het Connect college uit Echt.

12 werken in opdracht gemaakt over "de schreeuw"  van Edvard Munch.

 

 Nu in de Kunsthuisjes de volgende kunstenaars met hun werken:

 

Ingrid de Rooij-Swillens, Melick

Digitale kunst

www.ingridderooijart.eu

 

Titel van dit werk: Batgirl

 

 

Gerard Nizet, Roermond

Tekenaar in cartoonstijl

Titel van dit werk: Remunjs gedeuns

"Remuns gedeuns" slaat op wat er in Roermond zoal opvalt. Als tekenaar in cartoonstijl is mijn blik vaak op Roermond gericht. Politiek gedoe, maar ook karakteristieken van het historisch centrum en de mensen die in dit decor passen probeer ik wat grotesker af te beelden. Eigenlijk theater op papier.

Mijn achtergrond is: Geograaf en econoom, als docent, maar jarenlang acteur en regisseur. Tekenen was een geïntegreerde bezigheid daarbij, zowel in het onderwijs als in de toneelactiviteiten daarbuiten. Mijn jonge jaren in de roomse sferen laat ik vaak terugkomen, maar ook het politieket theater in Roermond vandaag de dag en daarbuiten. Ik hou van kleur en humor. Ik werk voornamelijk op papier en met acrylverf en inkt. Ik illustreer regelmatig.

Gerard Nizet

mail@gnizet.nl

 

 

 

 

 

Martin de Bock, Melick. Fotograaf.

Titel: Glacier du Géant

Deze foto is opgenomen in de National Geographic scheurkalender 2022 (23 december).

www.martindebock.nl

 

 

Peter Hermans, Ell.

Op 14 jarige leeftijd is Peter begonnen met tekenen en schilderen en werd geïnspireerd door Picasso, Lucebert, Constant Permeke en Karel Appel.

Zijn huidige stijl ontwikkelde zich na meerdere omzwervingen welke hij heeft opgedaan in het dagelijks leven, musea en kunstboeken. Daarnaast ook door zijn grafische achtergrond en beroep als professioneel lithograaf, waarbij hij in contact kwam met allerlei                  verschillende kunstvormen.

Door middel van expressieve penseelstreken en met een kleurrijk palet geeft Peter mensen en dieren in allerlei situaties een prominente plaats in zijn werk.

Werken van Peter zijn niet in één blik te vangen en nodigen uit om intensiever te kijken en zo meer facetten te ontdekken en te ondergaan.

Zijn streven is niet alléén een mooi beeld te creëren. Peter probeert vooral een krachtig, prikkelend en boeiend geheel te laten ontstaan.

 

 Titel werk: De Kus van Peter Hermans, Ell. Kunstschilder.

 

Marleen Hansen, kunstschilder

eigenaar van atelier.galerie TriVidha

initiator/beheerder kunstplein

www.marleenhansen.nl

 

 

 

Ben jij geintereesseerd in een van de werken vraag dan naar de mogelijkheden, de meeste werken zijn te koop.

 

En wil jij zelf exposeren in een van de kunsthuisjes?

Het tot een kunstplein omgebouwde Molenplein in St. Odiliënberg nodigt voorbijgangers meer dan ooit uit tot een bezoek, rustpauze, momenten van kunstzinnige stilte en verwondering.

Ben jij kunstenaar en wil je met je eigen werk bijdragen aan deze kunstzinnige sfeer? Exposeer dan voor een periode van 3 maanden je favoriete of meest uitzonderlijke kunstwerk in een van de 3 kunsthuisjes op het Kunstplein.

Samen met Ruud Snijders, fotograaf en vormgever, zorg ik voor een optimale lay-out die geschikt is voor een print op di-bond ter grootte van 1.30x1.30 cm. 

Voor alle info bel of mail:  MarleenHansen. info@marleenhansen.nl  tel. 0031622871194

 

 

  

 

 

Kunst met een verhaal
Tweede boek

Verberg tekst Toon tekst
Marleen Hansen