Reactie van Angela Mul uit Borne

Een boek waaruit de inspiratie op een super holistisch niveau tot je komt!

De buitenkant: prachtig vormgegeven, vierkant, harde kaft, felle kleuren met daaromheen een brede zwarte rand. Spannend. Ik laat het even op tafel liggen. Hoe zou het van binnen zijn?

Dan kan ik er niet meer afblijven. Nou vooruit één bladzij, dan weer verder met wat ik van plan was te gaan doen. Dat lukt niet. Ik blijf lezen, kijken, voelen. Eén en al kleur. Zelfs alle pagina’s hebben een eigen achtergrondkleur. Prachtige schilderijen, met daarbij steeds het verhaal hoe het ontstaan is.

Het schijnt dat Marleen “gewoon” aan de slag gaat met verf en doek, vanuit een innerlijke drang om te creëren en dan tot allerlei ontdekkingen komt, die te maken hebben met haar eigen leven. Die mij dan gelijk terugvoeren naar een moment in mijn eigen leven waar dat aan raakt.

“schilderen als zalige zelftherapie “en “de jeugd in het gezicht van de moeder. De oude ziel in de ogen van het kind”. Mooie beschrijvingen ook hoe Marleen te werk gaat als: “ik nam het schilderij terug, draaide het een slag en ging er met rood en geel tegenaan”.

Dit boek is zowel inspirerend voor therapeuten, als docenten, als om zelf eens lekker aan de slag te gaan zonder een vooropgezet plan.

Kunst met een verhaal
Tweede boek

Verberg tekst Toon tekst
Marleen Hansen